Γκ. Μπράουν: Προτεραιότητα η ασφάλεια στη Β. Ιρλανδία

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2009 16:22
UPD:17:03
A- A A+

Η αιματηρή επίθεση εναντίον στρατοπέδου του βρετανικού στρατού http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/08/1638160.htm , με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτών, δε θα «εκτροχιάσει» την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία έχει την υποστήριξη του πληθυσμού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

«Κανείς δολοφόνος δεν μπορεί να προκαλέσει τον εκτροχιασμό μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που έχει την υποστήριξη των ανθρώπων στη Βόρεια Ιρλανδίας. Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας ώστε η ειρηνευτική διαδικασία να διατηρηθεί», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα υπήρξε πάντοτε η ασφάλεια των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθούμε ότι η χώρα είναι ασφαλής», συμπλήρωσε.

Χθες το βράδυ άνδρες με βαρύ οπλισμό επετέθησαν εναντίον του στρατηγείου μονάδας του μηχανικού στο Μασερίν, την κομητείας του Αντριμ, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά του Μπέλφαστ.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο στρατιωτών. Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας διευκρίνισε ότι τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή