Καναδάς: Καταδίκη της επίθεσης κατά Βρετανών στη Β. Ιρλανδία

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 06:08
A- A A+

Την «θρασύδειλη δολοφονίας των δύο Βρετανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατώτα στη Βόρειο Ιρλανδία, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ΙΡΑ-Αληθινός, αποστατήσας κλάδος του ΙΡΑ, καταδίκασε χθες έντονα ο Καναδάς.

«Θλίβομαι για τις πράξεις που διέπραξε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που επιθυμούν την επιστροφή στο παρελθόν και την αποτυχία της προόδου που έχει επιτευχθεί για την καθιέρωση μίας διαρκούς ειρήνης στη Βόρειο Ιρλανδία», τόνισε ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας Λόρενς Κάνον, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του καταδικάζει έντονα «τις θρασύδειλες δολοφονίες».

«Η κυβέρνηση του Καναδά επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της να υποστηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, καθώς και τα πολιτικά κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας, για να παγιωθούν οι επιτυχίες που πραγματώθηκαν στα πλαίσια της ειρηνευτικής διαδικασίας», προσθέτει στο ανακοινωθέν του ο Κάνον.

Ο ίδιος υπενθυμίζει πως πολλοί Καναδοί, όπως ο πρώην στρατηγός Τζον ντε Σαστελέν, ως επικεφαλής της Επιτροπής για τον Αφοπλισμό, έχουν διαδραματίσει, από το 1994, έναν σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρειο Ιρλανδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή