Κόσοβο: 19 τραυματίες σε συμπλοκή αστυνομικών-κατοίκων

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 09:47
A- A A+

Δεκατέσσερις Σέρβοι από το χωριό Σίλοβο του Κοσόβου και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σε συμπλοκή μεταξύ κατοίκων του χωριού με αστυνομικές δυνάμεις, χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Υπηρεσίας Κοσόβου (KPS).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εφημερεύων γιατρός του νοσοκομείου του Σίλοβο, Ζόραν Ντίμεσκι, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», οι έξι από τους 14 διακομισθέντες έφεραν σοβαρά τραύματα και οι τρεις εξ' αυτών μεταφέρθηκαν στη Γκρατσάνιτσα για περαιτέρω εξετάσεις.

«Αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρότερα, έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Οι υπόλοιποι οχτώ έφεραν ελαφρότερα τραύματα, με αιματώματα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στα σπίτια τους», δήλωσε ο κ. Ντίμεσκι.

Οι Σέρβοι του χωριού Σίλοβο προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν το δρόμο Γκνίλιανε- Μπουγιάνοβατς, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να επιστήσουν την προσοχή στο γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο περιφερειακός διευθυντής της KPS, Ισμέτ Χασάνι, δήλωσε στο «Τανγιούγκ» ότι ιατρική βοήθεια ζήτησαν και πέντε αστυνομικοί, έπειτα από πέτρες που δέχθηκαν από τους διαδηλωτές.

Η KPS διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Οι κάτοικοι του Σίλοβο δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα για επτά ημέρες, λόγω δυσλειτουργίας σε ηλεκτρογεννήτρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή