Θ. Πάγκαλος: Ευρωψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κ. Σημίτη

«Ακατάλληλος ο Γ. Παπαθανασίου για το ΥΠΟΙΟ»
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 10:38
UPD:10/03/2009 12:29
A- A A+

Τον Κώστα Σημίτη προτείνει για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας πως το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος πρέπει να έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι «ο κ. Κώστας Σημίτης έχει όλα τα προσόντα και για να εκφράσει τα συμφέροντα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για να παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο στις σημερινές συνθήκες σε επίπεδο Ευρώπης».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και την αντίδραση της κυβέρνησης, στη συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει πως αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατυπώσει ένα σχέδιο -και να το κάνει αποδεκτό από την απαιτούμενη λαϊκή πλειοψηφία- τότε απλώς παραιτείται, και κάνει λόγο για «ομολογία χρεοκοπίας, εξαθλίωσης και εξευτελισμού»:

«Εδώ και πολύ καιρό η ΝΔ έχει εγκαταλείψει ως πεδίο αντιπαράθεσης την πλειοδοσία. Αντίθετα, συστηματικά εφαρμόζει τη μειοδοσία. Δεν λέει δηλαδή "στηρίξτε την κυβέρνηση γιατί είναι καλύτερη", αλλά "ανεχθείτε την κυβέρνηση γιατί η μόνη δυνατή άλλη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη". Ομολογία χρεοκοπίας, εξαθλίωσης και εξευτελισμού».

Όσον για την έκκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση, ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό απέναντι σε όλες τις προσπάθειες διαλόγου και έντιμης συζήτησης, αλλά όπως επισημαίνει, «συναίνεση χωρίς όρια ποιοτικά και ποσοτικά δεν νοείται».

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Πάγκαλου για τον νυν και τον πρώην υπουργό Οικονομίας. «Ποιος θα το 'λεγε ότι θα 'ρχόταν η καταραμένη ώρα που ο ελληνικός λαός θα νοσταλγούσε τον Αλογοσκούφη», σημειώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο νυν υπουργός Γ. Παπαθανασίου είναι το πιο ακατάλληλο πρόσωπο για το υπουργείο Οικονομίας.

«Ο κ. Παπαθανασίου είναι αυτό που πάντα ήταν. Ένας άνθρωπος που εκφράζει το παρασιτικό και μη αναπτυξιακό τμήμα της ελληνικής αγοράς. Είναι φυσικό οι κερδοσκόποι και οι φοροφυγάδες, που αποτελούσαν τη συνήθη συναναστροφή του μέχρις ότου εξελέγη με την ψήφο τους, να συνεχίζουν να τον επηρεάζουν. Γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι είναι το πιο ακατάλληλο πρόσωπο γι αυτό το υπουργείο σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία», επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος απαντά και στις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), λέγοντας χαρακτηριστικά με αφορμή τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς: «Πού και πού οπαδοί τους μου πετάνε κανένα γκαζάκι. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η Δημοκρατία».

Πηγή: «Τα Νέα»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή