Πιέσεις από το Πακιστάν στο Ιράν για συμμετοχή στη σύσκεψη για το Αφγανιστάν

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 11:46
UPD:12:10
A- A A+

Τη συμμετοχή του Ιράν στη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν επιθυμεί το Πακιστάν, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, να δηλώνει: «Θα ήταν χρήσιμο να συμμετάσχει το Ιράν και θα πιέσω τους ιρανούς μου φίλους να σκεφτούν το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν σε υπουργικό επίπεδο στις 31 Μαρτίου για τον καθορισμό αποτελεσματικότερης στρατηγικής για την ανοικοδόμηση και την ειρήνευση στη χώρα, όπου οι ένοπλες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι Ταλιμπάν κερδίζουν έδαφος τα τελευταία δύο χρόνια.

Την Παρασκευή, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ κάλεσε το Ιράν να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι η Τεχεράνη έχει πολλούς λόγους για να το πράξει. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί δήλωσε ότι η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ιράν αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση για το Αφγανιστάν που οργανώθηκε από τη Γαλλία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή