Στη Β. Ιρλανδία ο Γκόρντον Μπράουν

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 11:53
UPD:14:00

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του βρετανικού στρατού στη βάση της Μάσερεν όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η επίθεση κατά των δύο βρετανών στρατιωτών, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο «Αληθινός IRA».

A- A A+

Στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου το Σάββατο σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση εναντίον βρετανικού στρατοπέδου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/09/1638287.htm , έφθασε σήμερα ο Γκόρντον Μπράουν, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους πολιτικούς ηγέτες και τους υπεύθυνους ασφαλείας της περιοχής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του βρετανικού στρατού στη βάση της Μάσερεν (βορειοδυτικά του Μπέλφαστ), όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η επίθεση κατά των δύο βρετανών στρατιωτών, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο "Αληθινός IRA".

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Βορείου Ιρλανδίας, Σον Γουντγουόρντ, ο κ. Μπράουν αναμένεται επίσης να συζητήσει για τις συνθήκες ασφαλείας με τον αρχηγό της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας, Χιου Ορντ.

Στη συνέχεια έχει προβλεφθεί συνάντηση στο Στόρμοντ, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ιρλανδίας και επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), Πίτερ Ρόμπινσον, και τον Μάρτιν Μακγκίνες, μέλος του καθολικού κόμματος Σιν Φέιν.

Και τα δύο κόμματα καταδίκασαν την επίθεση του Σαββάτου, η οποία ωστόσο αναζωπύρωσε τους φόβους για την ακόμη εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή