ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη, Αγ. Στέφανο

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 14:14
UPD:14:16
A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Οικονομίας και Οικονομικών για τη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση σταθμών διοδίων σε ¶γιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Λεβέντης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέοι σταθμοί διοδίων, στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου που προβλέπεται να προστεθούν πριν από το Πάσχα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, θα έχουν ως αποτέλεσμα από τη Μεταμόρφωση ως τις Αφίδνες, «να υπάρχουν σταθμοί είσπραξης κάθε 3-4 χλμ και να πληρώνουν χαράτσι οι κάτοικοι των περιοχών του Αγίου Στεφάνου, της ¶νοιξης, της Δροσιάς, της Σταμάτας, της Ροδόπολης, του Διονύσου και του Κρυονερίου, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της εθνικής οδού και οι χιλιάδες επισκέπτες».

Αφού επισημαίνει την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής και των γύρω δήμων -και κυρίως του άμεσα θιγόμενου δήμου Αγίου Στεφάνου- στην επιβολή των διοδίων, ο κ. Λεβέντης ερωτά τους υπουργούς:

«1. Γιατί επιβάλλεται η δημιουργία νέων σταθμών καταβολής διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης;

2. Είναι στις προθέσεις τους:

· Να υπάρξει μελέτη για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου;

· Να κατασκευαστούν οι παράδρομοι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και να επισκευασθούν τα επικίνδυνα τμήματά τους;

· Να προηγηθεί σχετική συζήτηση με τις τοπικές και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αν ναι, πότε θα γίνει, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή