Ευ. Αντώναρος: Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι πολύ στενές

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 14:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, μέλος της ΕΕ, παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθεί αδιέξοδες λογικές στείρων ανταγωνισμών και συγκρίσεων με άλλες χώρες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς για την προσεχή επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία, χωρίς «να περάσει» από την Αθήνα.

Αφού σημείωσε πως δεν σχολιάζει το πρόγραμμα των διεθνών επισκέψεων ηγετών ή κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, τόνισε ότι η Ελλάδα ασκεί με αυτοπεποίθηση εξωτερική πολιτική, με καθορισμένες προτεραιότητες και σαφείς στόχους. Δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθεί αδιέξοδες λογικές στείρων ανταγωνισμών και συγκρίσεων με άλλες χώρες. Με χώρες που έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζουν τα δικά τους ιδιαίτερα προβλήματα, τις δικές τους ιδιαίτερες προκλήσεις, πρόσθεσε.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν έχει να πει τίποτα περισσότερο και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι πολύ στενές, με μεγάλες ρίζες, με μεγάλη διάρκεια και στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή