ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη συναίνεση

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 18:19
A- A A+

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την οικονομία και συγκεκριμένα την έκκληση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για συναίνεση.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε μεταξύ άλλων πως συναίνεση μπορεί να υπάρξει υπό προϋποθέσεις τις οποίες όμως δεν πληροί το κυβερνών κόμμα.

Όπως ανέφερε, η πρώτη προϋπόθεση είναι αυτός που κάνει τις προτάσεις να έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι αξιόπιστος. Από την κυβέρνηση, πρόσθεσε, λείπει η στοιχειώδης αξιοπιστία, καθώς αρνήθηκε επανειλημμένα προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια, την παιδεία, την οικονομία κ.λπ. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οτι η συναίνεση πρέπει να έχει κάποιο αντικείμενο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του ECOFIN ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση, πριν τη συνεδρίαση, αλλά και ενόψει όσων ακολουθήσουν, ότι δεν σκοπεύει να αυξήσει τον ΦΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή