Πρόταση Π. Τατούλη για σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 21:55
A- A A+

Ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο δημόσια διοίκηση, θεσμοί και παιδεία, πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του «Δεξιά-BLOG-Αριστερά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι» στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τατούλης μιλώντας για την κυβέρνηση είπε ότι «δεν κυβερνά και ατερμόνως ψευτο-διαλέγεται», ενώ για την αντιπολίτευση «στην ουσία δεν αντιπολιτεύεται» και πρόσθεσε: «Η όποια συναίνεση δεν μπορεί να έχει καμιά απολύτως σχέση με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτό το σενάριο που "παίζει" πολύ τελευταία, αυτός ο διαβόητος μεγάλος συνασπισμός δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου, αλλά τα συμφέροντα των διαπλεκομένων. Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα βυθίσει ακόμη περισσότερο το καράβι της χώρας». Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή «η ελπίδα του τόπου είναι πλέον μόνον οι ίδιοι οι πολίτες».

Ερωτηθείς σχετικά τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι πρέπει να εξαντλείται η θητεία της κυβέρνησης ως σεβασμός προς το Σύνταγμα.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε ότι ο κ. Τατούλης είναι έντιμος πολιτικός, κάποιες φορές έχει ξεπεράσει τα όρια, αλλά έστειλε και μηνύματα τα οποία κάποιοι δεν τα άκουσαν. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει χώρος στη Ν.Δ. για τον Π. Τατούλη.

Για το βιβλίο του Π. Τατούλη, μίλησαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Γουσίδης, Κώστας Λασκαρέλιας, Τραϊανός Χατζηδημητρίου και ο καθηγητής του ΑΠΘ Μίλτος Παπανικολάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή