Γ. Παπανδρέου: Σοβαρά ερωτήματα για το κύρος της Ελλάδας διεθνώς

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 14:28
UPD:14:41
A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη έως προβληματική» παρουσία της στην ΕΕ και για «επανάπαυση» στα ελληνοτουρκικά, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη έως προβληματική» παρουσία της στην ΕΕ.

«Η Ελλάδα από ηγέτιδα χώρα στην ευρύτερη περιοχή έχει γίνει προβληματική χώρα, ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι έχει ανύπαρκτο ρόλο διεθνώς με σοβαρά ερωτήματα για το κύρος μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ασκώντας έντονη κριτική και για την εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα μας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Είναι δεδομένη και η απουσία της Ελλάδας από τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, στα δε ελληνοτουρκικά έχει επαναπαυθεί η κυβέρνηση».

Τέλος, σχετικά με θέματα εθνικής άμυνας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι νέοι εξοπλισμοί, αλλά η ενδυνάμωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων» και άφησε αιχμές για «διάχυτο κομματισμό» κατά τις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή