Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 05:08
UPD:05:21
A- A A+

Mεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και αργότερα καταιγίδες και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη λίλγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Στη Θεσσαλία από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές από το βράδυ στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές, καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και χίνιο στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πιθανώς έντονα. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία από αργά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανεμοι: Στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά και από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή