Συμπληρώνεται απόψε η οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ρεκόρ η Μπάγερν - Απογοήτευση για Παναθηναϊκό χθες
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 11:18
UPD:16:59
A- A A+

Συμπληρώνεται απόψε η οκτάδα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τις αναμετρήσεις των τελευταίων τεσσάρων ζευγαριών στη φάση των «16». Ξεχωρίζει η «μονομαχία» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ιντερ στην Αγγλία, στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Λιόν μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία. Τέλος, η Πόρτο υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στον επαναληπτικό του 2-2 στην Ισπανία, σε μία ακόμη αμφίρροπη αναμέτρηση, ενώ η Αρσεναλ καλείται να προστατέψει στη Ρώμη το 1-0 του πρώτου αγώνα επί της Ρόμα.

7άρα η Μπάγερν και νέο ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Χθες ξεχώρισε η σαρωτική νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 7-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7-1 (7’, 34’ Ποντόλσκι, 39’ αυτ. Πόλγκα, 43’ Σβαϊνστάιγκερ, 74’ Φαν Μπόμελ, 82’ πεν. Κλόζε, 90’ Μίλερ- 42’ Μουτίνιο). Η ομάδα του Μονάχου έσπασε το ρεκόρ του Τσάμπιονς Λιγκ για το συνολικό αριθμό τερμάτων σε διπλή αναμέτρηση. Οι Βαυαροί στις δύο αναμετρήσεις σημείωσαν 12 τέρματα και με συνολικά 13 (5-0 & 7-1) και κατέρριψαν το ρεκόρ που κρατούσε η Λιόν με το συνολικό 10-2 επί της Βέρντερ Βρέμης (3-0 εκτός, 7-2 εντός) τη σεζόν 2004-2005.

Το ρεκόρ συνολικών τερμάτων σε προκριματική φάση Τσάμπιονς Λιγκ, έχει η Μπενφίκα με τη συνολική νίκη 18-0 επί της Ντουντελάγκε από το Λουξεμβούργο τη σεζόν 1965-66, ενώ όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Τσέλσι και Φέγενορντ έχουν πετύχει συνολικές νίκες με 21-0 επί ομάδων από το Λουξεμβούργο.

Aπογοήτευση για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βιγιαρεάλ και αποκλείστηκε χάνοντας με 1-2 από το «κίτρινο υποβρύχιο» (55’ Μάντζιος - 49’ Ιμπαγάσα, 70’ Γιορέντε).

Χενκ Τεν Κάτε: «Με ψηλά το κεφάλι»

«Δεν ήμασταν φαβορί, οπότε δεν θεωρώ ότι μιλάμε για αποτυχία. Σε τέτοιο επίπεδο οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν ένα παιχνίδι. Τα δύο γκολ μπήκαν από δικά μας λάθη και σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται. Πιστεύω ότι έχουμε αναπτυχθεί πολύ σαν ομάδα κι αυτό το δείξαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για κανέναν από τους παίκτες μου διότι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια, απλά απόψε αυτό δεν ήταν αρκετό. Στην φάση του δεύτερου γκολ τρεις ποδοσφαιριστές μας με δύο της Βιγιαρεάλ και δεχτήκαμε το γκολ. Εκεί μας σκότωσαν και όπως είπα νωρίτερα σε τέτοιο επίπεδο τα λάθη πληρώνονται», δήλωσε απογοητευμένος αλλά συνάμα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ο τεχνικός των «Πρασίνων» Χενκ Τεν Κάτε.

Ερωτηθείς τι πρέπει να γίνει για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεπερνάει τέτοιου είδους εμπόδια, ο Ολλανδός τεχνικός απάντησε: «Το 80% της ομάδας δεν είχε αγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά αναπτυχθήκαμε σαν ομάδα, παίξαμε απέναντι σε αντιπάλους που αγωνίζονται σε πολύ πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, οπότε μπορώ να πω ότι φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι».

«Σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να παίζεις μόνο με καρδιά, αλλά και με μυαλό. Ιδιαίτερα στην φάση του δεύτερου γκολ παίξαμε περισσότερο με καρδιά, παρά με μυαλό. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη που μας παρείχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

«Καταιγίδα» η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ανφιλντ (16’ Τόρες, 28’ πεν., 47’ Τζέραρντ, 88’ Ντοσένα) και πήρε άνετα την πρόκριση για τους «8».

Η ισοπαλία 2-2 (19’ Ιακουίντα, 74’ πεν. Ντελ Πιέρο - 45+1 Εσιέν, 83’ Ντρογκμπά) στο Τορίνο ήταν αρκετή για την Τσέλσι ώστε να πάρει την πρόκριση σε βάρος της Γιουβέντους (σ.σ. ο πρώτος αγώνας στο Λονδίνο είχε λήξει 1-0 υπέρ της ομάδας του Αμπράμοβιτς).

Mε γκολ που πέτυχε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Ο αειθαλής επιθετικός έφτασε στα 51 γκολ και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση, έναντι 50 του θρυλικού Αργεντινοϊσπανού που μεσουράνησε με τα «χρώματα» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι καλύτεροι σκόρερ στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, είναι οι εξής:

1. Ραούλ (Ισπανός/Ρεάλ Μαδρίτης) 66 τέρματα

. Φιλίπο Ιντζάγκι (Ιταλός/Μίλαν) 65

3. ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ (Γερμανός/Μπάγερν Μονάχου) 62

4. Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανός/Μίλαν) 61

5. Ρούουντ Φαν Νιστελρόι (Ολλανδός/Ρεάλ Μαδρίτης) 60

6. ΕΟΥΣΕΜΠΙΟ (Πορτογάλος/Μπενφίκα) 56

. Χένρικ Λάρσον (Σουηδός/Χέλσινγκμπρογκ) 56

8. Τιερί Ανρί (Γάλλος/Μπαρτσελόνα) 56

9. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Ιταλός/Γιουβέντους) 51

10. ΑΛΦΡΕΔΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ (Αργεντινοϊσπανός/Ρεάλ Μ.) 50

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις