Μακελειό στη Γερμανία με 15 νεκρούς

Νεκρός και ο δράστης
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 14:21
UPD:12/03/2009 02:20

A- A A+

Το θάνατο σκόρπισε 17χρονος που εισέβαλε σε σχολείο του Βίνεντεν της Γερμανίας και άνοιξε πυρ κατά μαθητών και καθηγητών, προτού και ο ίδιος πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια καταδίωξής του.

Νωρίτερα, η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως οι νεκροί αυξήθηκαν σε 16 μετά το θάνατο ενός τραυματισμένου μαθητή. Ωστόσο, το απόγευμα γνωστοποίησε πως επρόκειτο περί λάθους και αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών σε 15.

Σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για αποτρόπαιο έγκλημα, προσθέτοντας πως η σημερινή είναι ημέρα πένθους για όλη τη Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/11/1639773.htm .

Περιγράφοντας την εξέλιξη του τραγικού περιστατικού, ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης Χέριμπερτ Ρεχ ανέφερε πως ο 17χρονος, ντυμένος στα μαύρα, εισέβαλε στο σχολείο γύρω στις 9.30 το πρωί και χωρίς να πει λέξη άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας εννέα μαθητές, ηλικίας 16-17 ετών και τρεις καθηγητές.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης, ο οποίος φοιτούσε παλιότερα στο σχολείο, σκότωσε άλλον έναν άνθρωπο σε κλινική κοντά στο σχολείο, λίγο προτού να διαφύγει με αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί του έναν όμηρο.

Aκολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των οποίων δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι δύο περαστικοί σκοτώθηκαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο για τις συνθήκες θανάτου του δράστη ανέφερε πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χτυπήθηκε από σφαίρα κατά την ανταλλαγή πυρών (με την αστυνομία) και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Παλαιότερα περιστατικά

Ανάλογα περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Το 2006 ένας άνδρας με μάσκα που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κράδαινε όπλα άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Εμσντέτεν της δυτικής Γερμανίας προκαλώντας τον τραυματισμό 11 ανθρώπων και στο τέλος αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2002, λύκειο της ανατολικής πόλης Ερφουρτ αιματοκυλίστηκε από ένοπλο που αυτοκτόνησε αφού είχε πρώτα πυροβολήσει θανάσιμα 17 ανθρώπους.

Ανάλογο επεισόδιο πραγματοποιήθηκε χθες στη Νότια Αλαμπάμα των ΗΠΑ όπου τουλάχιστον δέκα άνθρωποι –μεταξύ των οποίων ο ένοπλος δράστης και η μητέρα του- έχασαν τη ζωή τους μετά από ανοιχτό πυρ και ανθρωποκυνηγητό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή