Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 05:08
UPD:05:24
A- A A+

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 7 με 8 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 Μποφόρ. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο έως 9 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και νοτιότερα. Χιόνια στα ορεινά. Ύφεση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν έως 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις και προς το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ύφεση το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα γύρω ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Πιθανώς στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή