Σε δίκη εκ νέου ο γιος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 10:43
A- A A+

Σε δίκη προσάγεται εκ νέου ο γιος του εκλιπόντα προέδρου της Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Μάρκο, για την επίθεση κατά μελών του Κινήματος «Οτπορ», τον Μάϊο του 2000.

Η πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ήταν αθωωτική για το γιο του Μιλόσεβιτς, αλλά Δικαστήριο του Ποζάρεβατς ζήτησε την επανάληψη της δίκης, το κατηγορητήριο της οποίας κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό του Μόμτσιλο Βελίκοβιτς, μέλους του «Οτπορ» από τον Μάρκο Μιλόσεβιτς.

Εκτός του Βελίκοβιτς, μήνυση κατά του Μάρκο Μιλόσεβιτς κατέθεσαν άλλα δύο μέλη του «Οτπορ», οι Νέμποϊσα Σοκόλοβιτς και ο εκλιπών πλέον Ραντόικο Λούκοβιτς, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο, στις 2 Μαΐου του 2000, μπροστά από ένα καφέ, στο Ποζάρεβατς.

Ο Μιλόσεβιτς είχε αθωωθεί πρωτόδικα, όπως και οι φίλοι του Σάσα και Μίλαν Λάζιτς, Μπόγιαν Τάντιτς, Μίλαν Μπάγιτς και Ζόραν Ιβάνοβιτς, όπως και τα τρία μέλη του «Οτπορ», οι Σοκόλοβιτς, Λούκοβιτς και Βελίκοβιτς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στον καβγά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή