Γερμανία: Ενας «συνηθισμένος έφηβος» ο Τιμ Κρέτσμερ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 11:35
UPD:11:38
A- A A+

Για έναν «συνηθισμένο» έφηβο μιλούν όσοι γνώριζαν τον Τιμ Κρέτσμερ, ο οποίος πέρασε από το σχολείο απαρατήρητος εγκαταλείποντας το πέρσι με κακούς βαθμούς –χωρίς, ωστόσο, να έχει δώσει δείγματα της σκοτεινής πλευράς της προσωπικότητάς του που φανέρωσε χθες με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Γιος ευκατάστατης οικογένειας, ο 17χρονος Κρέτσμερ μοιραζόταν με τον πατέρα του το πάθος για τα όπλα. Μέλος ομίλου οπλοκατόχων, ο πατέρας του διέθετε συλλογή 15 πυροβόλων όπλων τα οποία φύλασσε κλειδωμένα στο σπίτι –όλα εκτός από ένα, το όπλο του εγκλήματος, αναφέρουν πηγές των Times.

«Κάθε μέρα πήγαινε για εξάσκηση στη σκοποβολή σε ένα δάσος πίσω από το σπίτι. Ήταν αρκετά καλός στο σημάδι», αναφέρει για το νεαρό δράστη ένας φίλος του και λάτρης των όπλων.

Το γεγονός ότι ο δράστης δεν άνοιξε πυρ αδιακρίτως αλλά σκόπευε σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία πυροβολούσε στο κεφάλι, καθώς και το ότι σχεδόν όλα τα θύματά του στο σχολείο ήταν γυναίκες αφήνει υπόνοιες ότι ο Τιμ Κρέτσμερ υποκινούνταν ενδεχομένως από κάποιο μένος για το άλλο φύλο, σημειώνουν οι Times.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή