Κριτική Αλ. Παπαρήγα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 13:58
UPD:14:13

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν εξασφαλίζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι «ισχυρή Ελλάδα για το λαό σημαίνει μια Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

A- A A+

Κριτική στις κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική τους πολιτική, άσκησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κριτήριο για την εξωτερική πολιτική είναι η οικονομική θέση της χώρας, δηλαδή η πάλη για αξιοποίηση των δυνατοτήτων για επενδύσεις στις ξένες αγορές, που συνεπάγεται ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A. Παπαρήγα: Αλλο αντιαμερικανισμός και άλλο αντι-ιμπεριαλισμός

A. Παπαρήγα: Αλλο αντιαμερικανισμός και άλλο αντι-ιμπεριαλισμός

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν εξασφαλίζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι «ισχυρή Ελλάδα για το λαό σημαίνει μια Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του ΚΚΕ για το πού μπορεί να οδηγήσει σήμερα η κρίση, όταν σε περίοδο αυξητικών ρυθμών ανάπτυξης άρχισε νέος κύκλος πολέμων και σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι θέμα χειρισμών αλλά συσχετισμού δύναμης.

Ανέφερε ότι η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων, όπως στη Βοσνία και αλλού, είναι συμβολή στην κατοχή και όχι αλληλεγγύη στους λαούς.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις για την εξασφάλιση των συνόρων και την μη ύπαρξη μειονοτικών και αλυτρωτικών διεκδικήσεων, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή