Απάντηση Ντ. Μπακογιάννη σε Γ. Καρατζαφέρη και Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 14:43
UPD:14:59

«Η Ελλάδα δεν είναι φοβικό κράτος -υπογράμμισε η ΥΠΕΞ- δεν είναι κλεισμένη στο καβούκι της. Είναι ώριμη δημοκρατία που ασκεί πολιτική στην ΕΕ και δια της ΕΕ, αλλά είναι παρούσα παντού».

A- A A+

«Ακούσαμε τον κ. Καρατζαφέρη επί 3 λεπτά να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι των άκρων και άλλα 27 λεπτά να αποδεικνύει πως είναι», παρατήρησε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό της ο προέδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε προσπάθεια τεχνητής ανεύρεσης διαφορών με αοριστολογίες και γενικότητες, ενώ δεν έκρυψε την δυσφορία της για το ότι «ο κ. Παπανδρέου ενώ είχε αποδεχθεί ότι τα Σκόπια θα προχωρήσουν στην Ε.Ε. με το όνομα FYROM, έφθασε να μας πει ότι όλο το πλέγμα του Βουκουρεστίου το είχε σκεφθεί εκείνος». «Δεν είναι κακό να αναγνωρίζει κανείς την πρωτοβουλία του άλλου. Είναι καλό για την Βουλή των Ελλήνων και τα εθνικά θέματα»,υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Nτ. Μπακογιάννη: Η Ελλάδα ασκεί πολιτική με τους δικούς της όρους

Nτ. Μπακογιάννη: Η Ελλάδα ασκεί πολιτική με τους δικούς της όρους

«Ο λαός περιμένει από μας την σύμπλευση» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως «η σύγκλιση των δύο κομμάτων δεν είναι μύθος, αλλά αλήθεια - τίτλος τιμής για την παράταξή μου, που πιστεύει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πράγματι συμπλεύσει στους βασικούς τους στόχους και έχουν ξεκαθαρίσει ότι βρίσκονται στην ΕΕ και ΝΑΤΟ. Παλαιότεροι εμού θυμούνται και άλλες εποχές».

«Η Ελλάδα δεν είναι φοβικό κράτος -υπογράμμισε η ΥΠΕΞ- δεν είναι κλεισμένη στο καβούκι της. Είναι ώριμη δημοκρατία που ασκεί πολιτική στην ΕΕ και δια της ΕΕ, αλλά είναι παρούσα παντού: στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή - και σήμερα, λόγω ΟΑΣΕ, το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών είναι πλέον εξαιρετικά δραστήριο σε όλες τις περιοχές του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας».

«Αν υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που δεν ακολουθήθηκαν, να μας το πείτε. Δεν το είπατε όμως. Ακούμε αφορισμούς, γενικούς, αοριστολογίες. Αυτό δεν βοηθά την εξωτερική πολιτική», δηλωσε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε λέγοντας:

««Η Ελλάδα δεν είναι φοβικό κράτος Φτάνει πια η μιζέρια. Δεν μπορεί να βγαίνει από τη Βουλή, ό,τι είναι αρνητικό για τη χώρα μας. Δεν μπορεί στο εξωτερικό να συνεργαζόμαστε και στο εσωτερικό να μην μπορούμε να κάνουμε έναν πολιτισμένο διάλογο και να γίνεται προσπάθεια να βρεθούν σημεία διαφωνίας στην κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή