Κ. Σημίτης: Πολύ χρήσιμη η συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 17:26
UPD:17:28

A- A A+

Πολύ χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σημίτης σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε πως θα συνεχίσει να βοηθάει το ΠΑΣΟΚ με ομιλίες και γραπτές παρεμβάσεις και πάντα με τους τρόπους που ο ίδιος κρίνει σκόπιμο και που πιστεύει ότι εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας.

K. Σημίτης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις αιτίες της κρίσης

K. Σημίτης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις αιτίες της κρίσης

Όπως ανέφερε στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις σε σχέση με την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και με τα ελληνικά προβλήματα.

Κάνοντας αναφορά στο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρακολουθεί αμήχανη και άπρακτη.

Κατά τη συζήτησή τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη την οικονομική κρίση και ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες υπερβαίνουν πολλά πράγματα.

Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου για μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και με την έκδοση ευρωομολόγου.

Επίσης συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ένα διπλό πρόβλημα, το πρώτο είναι πώς θα βγει από την οικονομική κρίση και το δεύτερο πού θα πάει μετά. Και στο σημείο αυτό συζητήθηκε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σημίτης θα προσκαλείται στο εξής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Πάντως κατά τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του τέως πρωθυπουργού στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν συζητήσαμε για την Ευρωβουλή και ούτε υπήρχε θέμα να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή