Μαρτυρίες για το μακελειό στη Γερμανία

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 18:28

A- A A+

«Είχαμε μαθηματικά και είδαμε από το παράθυρο ότι τα παιδιά με τους δασκάλους τρέχανε να φύγουν. Ακούσαμε ότι κάποιος πυροβόλησε κάποιον. Μετά ο δάσκαλός μου άνοιξε το παράθυρο και εμείς πήγαμε στις πισίνες. Εκεί ήρθε η αστυνομία, είδαμε ελικόπτερα, ασθενοφόρα», δήλωσε η 11χρονη Στεφανία, η οποία περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που έζησε μαζί με άλλα Ελληνόπουλα σε μία από τις πολυάριθμες σχολικές αίθουσες.

Το σχολείο αριθμεί συνολικά περίπου 1000 μαθητές. Ανάμεσά τους και αρκετά Ελληνόπουλα, όπως μας είπε η κ. Ελένη, μητέρα της Στεφανίας. «Πρέπει να είναι περίπου 10-15 παιδάκια».

Οι πρώτες στιγμές ήταν εφιαλτικές. Κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο δράστης. Η αστυνομία έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην βάζουν αγνώστους στο αυτοκίνητό τους. Παράλληλα είχε στήσει μπλόκα σε όλους τους δρόμους. Επί ποδός περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί. Στο σχολείο κατέφθασαν αμέσως δεκάδες ασθενοφόρα και φυσικά οι γονείς των παιδιών.

REUTERS
Βαρύ πένθος στη Γερμανία

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι μαθητές του γυμνασίου ¶λμπερτβιλ της πόλης Βίντεντεν

Στιγμές αγωνίας για την κυρία Ελένη μέχρι να βρει την κόρη της: «Πήγα μέχρι τις πισίνες, ρώτησα την αστυνομία πού είναι η κόρη μου, έδωσα όνομα, μου είπαν ότι κάποια παιδιά πήγαν σε άλλο σχολείο. Την ώρα που ήταν να μπω στο λεωφορείο για να πάω σε άλλο σχολείο με πρόλαβε ο μεγάλος μου με τα inliner και μου λέει, μάνα φέρανε τη Στεφανία στο σπίτι, κάποια συμμαθήτριά της ή γονείς. Και κάπως ησύχασα. Παρόλα αυτά όμως, ζούμε αυτό που βλέπουμε στα έργα και λέμε αν είναι δυνατόν, τα ζούμε πραγματικά εμείς».

Από χθες μαθητές και γονείς δέχονται την ψυχολογική υποστήριξη των ειδικών, ενώ ο εγκληματολόγος Χανς - Ντίτερ Σβίντ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung τάσσεται υπέρ της γενικής απαγόρευσης των ηλεκτρονικών παιγνιδιών βίας στους υπολογιστές.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή