Εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου με τον πρόεδρο Ομπάμα
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 10:11
UPD:11:14
A- A A+

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα είναι και φέτος επικεφαλής των ομογενών που θα παραστούν στην εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο.

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να μιλήσει για τις αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας, καθώς και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Εκ μέρους της ομογένειας θα μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος προηγουμένως θα έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ανάμεσα στους προσκαλεσμένους θα είναι ηγετικά στελέχη των ομογενειακών φορέων, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη του Κογκρέσου που είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, ενώ δεν αποκλείεται, όπως και προηγούμενες χρονιές, να παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής.

Στο μεταξύ, το βράδυ της ίδιας μέρας η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης θα διοργανώσει εκδήλωση μετά δείπνου σε ξενοδοχείο του Μανχάταν για να τιμηθούν οι τελετάρχες και χορηγοί της ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο που φέτος θα γίνει στις 26 Απριλίου, λόγω των εορτών του Καθολικού και Ορθοδόξου Πάσχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή