Επισκόπηση Τύπου

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009 10:58
UPD:11:46
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξέσπασε κρίση στην Εκκλησία- Συγκλονίζει το "αντάρτικο" του Μεσογαίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κινδυνεύει με παραπομπή για παράβαση καθήκοντος ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος, εάν δεν καθαιρέσει και με καταδίκη από τον Αρειο Πάγο τον τρόφιμο του Κορυδαλλού Παντελεήμονα. Νέα πρόσωπα σο χώρο των "δελφίνων" ενώ αμφισβητούν τον Αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες του στενού του κύκλου".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Νέοι μισθοί σε όλο το Δημόσιο- Ανακοινώνονται τέλος Μαρτίου- Αναδρομικά από 1/1".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός των στενών δημοσιονομικών περιθωρίων που επιβάλλει η παγκόσμια οικονομική κρίση και των δημοσιονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικονομία, θα είναι η εισοδηματική πολιτική του 2009, που ανακοινώνεται τέλος του Μαρτίου, για το δημόσιο τομέα, ευρύτερο δημόσιο τομέα και για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία- Νέα δεδομένα δημιουργεί η προσέγγιση Γ. Παπανδρέου- Κ. Σημίτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες προοπτικές δημιουργεί για το ΠΑΣΟΚ η επαναπροσέγγιση του κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Κ. Σημίτη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευθετεί τα εσωτερικά του μέτωπα, εδραιώνει την παρουσία του στον "μεσαίο χώρο" και διεκδικεί με ευνοϊκούς όρους τη διακυβέρνηση της χώρας. Την ίδια ώρα ο κ. Κ. Καραμανλής απομακρύνεται από το φλερτ με τον ΛΑΟΣ, εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο μιας πολιτικής μετατόπισης της παράταξής του προς τα δεξιά είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πώς θα εξασφαλίσετε τη σύνταξή σας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγωνία και ανασφάλεια επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων για το πότε θα βγουν στη σύνταξη και αν θα έρθουν νέες αλλαγές, που θα έχουν αποτέλεσμα να χάσουν τα σημερινά τους προνόμια. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εντοπίσει 8 παγίδες του ασφαλιστικού και σταχυολογήσει τις σημαντικότερες μεταβολές που θα υπάρξουν στους όρους και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αποφέτος έως το 2013".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: ""Σημείο μηδέν" ο Σεπτέμβριος για την ελληνική οικονομία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το...χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου θυμίζει η πορεία βασικών κλάδων της οικονομίας. Οι πρώτοι κραδασμοί για τον τουρισμό, την οικοδομή και τα δημόσια οικονομικά προοιωνίζονται ότι έχουμε ήδη τεθεί σε τέτοια τροχιά που έπειτα από μερικούς μήνες η ελληνική οικονομία θα έχει τον δικό της "μαύρο Σεπτέμβρη", με κύμα χρεοκοπιών και μαζικών απολύσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πού την πάνε την Εκκλησία; Στον αστερισμό της Αλώπεκος".

Η εφημερίδα γράφει "και οι επτά (7) Ιεράρχες, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ως πλειοψηφία αθώωσαν τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη, είναι υπόδικη στη συνείδηση Κλήρου και Λαού. Υπήρξαν πιέσεις και από τον Οικουμενικό; Έπεσαν πολλά καντήλια και από τον Ιερώνυμο. Ανάστατος ο Πιστός Λαός για την πρωτοφανή απόφαση υπέρ του Μπεζενίτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: ""Θα το παλέψω μέχρι τέλους" - Ο Κ. Καραμανλής έλαβε τις αποφάσεις του".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο κύβος ερρίφθη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.Κ. ο πρωθυπουργός κατέληξε στη στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αίσθηση των συνομιλητών του είναι πως θεωρεί εαυτόν συνδεδεμένο με το μέλλον της παράταξης και πως έχει σκοπό να διασφαλίσει, διά της παρουσίας του, τη συνοχή της.- "Δεν θα παίξω παιχνίδια με την οικονομία. Δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές". Για τον Γ. Καρατζαφέρη ξεκαθαρίζει: "Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι" ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Σκοτώνουν την εργασία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ η ανεργία υπολογίζεται πια επίσημα ότι θα εκτιναχθεί σε ακόμη απρόβλεπτα ύψη (στις 800.000 την εκτιμά το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, σε 9%, σε πρώτη φάση, η στατιστική υπηρεσία), η Ελλάδα αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής του Εκοφίν, του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν και κάθε άλλου υποβολέα μέτρων, που υποτίθεται ότι την αντιμετωπίζουν, επιδεινώνοντας στην πράξη τις συνθήκες που ευνοούν, δηλαδή την οικονομική κρίση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναλαμβάνει ρόλο η Σκότλαντ Γιαρντ-Κλιμάκιο της αύριο στην Αθήνα με σκοπό την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει και πάλι την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" για την εξέλιξη αυτή υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ενδεικτικό του κατεπείγοντος, διάσταση την οποία προσέδωσε η κυβέρνηση, είναι ότι το κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται στην Αθήνα αύριο, ενώ τις προσεχείς μέρες αναμένεται και ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας σερ Ιαν Μπλερ".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Κερδίστε χρόνο και χρήμα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν και δεν έγιναν ούτε φέτος παρεμβάσεις στο βασικό φορολογικό έντυπο, εντούτοις παρουσιάζεται κομφούζιο με την προσθήκη νέων κωδικών, που τώρα δεν ισχύουν, έπειτα από την επαναφορά αφορολόγητων ποσών. Θα πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση της δήλωσης, καθώς οι "παγίδες" καραδοκούν".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Quo vadis.gr"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ οι άνεργοι προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 800.000 φέτος στη χώρα μας και τα δημόσια ελλείμματα είναι εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αγοράσει πολιτικό χρόνο εν όψει των ευρωεκλογών. Την ίδια ώρα απλώνονται τα επεισόδια και η εγκληματικότητα".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιχειρηματίες και τραπεζίτες συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώπιον των αυτονόητων ευθυνών τους και των εκρηκτικών προκλήσεων που δημιουργεί η χειρότερη οικονομική κρίση του σύγχρονου κόσμου τίθενται τραπεζίτες και επιχειρηματίες, που καλούνται να λάβουν το μήνυμα προσαρμογής των στρατηγικών τους στις κοινωνικές επιταγές και ανταπόκρισης στις αγωνίες των εργαζομένων- όλων των επαγγελματικών τάξεων που πλήττονται από την ανεργία και τις εισοδηματικές περικοπές".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πράσινο φως για ΦΠΑ 5%- Απόφαση του Ecofin επιτρέπει μείωση της έμμεσης φορολογίας σε κατασκευές και υπηρεσίες τουρισμού- Αμήχανη η Αθήνα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κι όμως η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ έως και 14% (να φτάσει δηλαδή, μόλις στο 5%) στις ευαίσθητες υπηρεσίες του τουρισμού, των κατασκευών και άλλων κλάδων. Η απόφαση ελήφθη στις Βρυξέλλες την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομίας, αλλά η Αθήνα τηρεί σιγή... ιχθύος. Στη "λίστα" περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που αναμένεται να δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στους δρόμους του αγώνα την Τρίτη 17 Μάρτη κόντρα στην πλουτοκρατία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απέναντι στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας στο όνομα της κρίσης, στους εκβιασμούς για μείωση μισθών, ημερών εργασίας, απολύσεις, απαιτείται ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργατών κατά της εργοδοσίας, των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, κατά της στρατηγικής των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που συνειδητά έσπευσαν ακόμα μια φορά στα τραπέζια της "συναίνεσης"..."

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: ""Πονοκέφαλος" στην κυβέρνηση για την έξαρση της εγκληματικότητας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρόβλημα της εγκληματικότητας έρχεται με άσχημο τρόπο ξανά το προσκήνιο και δημιουργεί ισχυρό "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση, μετά και από το μπαράζ αστυνομικών ειδήσεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα που προκαλούν προβληματισμό στον πολιτικό κόσμο και φόβο στην κοινωνία".

REALNEWS: ""Έξω και απέναντι ο Γ. Καρατζαφέρης" Η Ντ. Μπακογιάννη μιλά αποκλειστικά στη "R" και ξεσπαθώνει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ντόρα Μπακογιάννη είναι κάθετη. "Ο κύριος Καρατζαφέρης έχει επιλέξει να είναι έξω και απέναντι από αυτή την παράταξη". Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για διγλωσσία και ανευθυνότητα. Αλλά και επί ιδεολογικού, η Ντ. Μπακογιάννη είναι σαφής: Η ΝΔ είναι κόμμα του κοινωνικού κέντρου, ο Γ. Καρατζαφέρης των άκρων".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: ""Εφιάλτες" για Κώστα-Γιώργο... από την οικονομική κρίση και την τρομοκρατία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα σοβαρά και πυκνά γεγονότα της τελευταίας περιόδου έχουν οδηγήσει τους δύο μεγάλους της πολιτικής σκηνής σε αναπροσαρμογές ακόμα και αδιέξοδα στρατηγικών, σε άγχη και ανασφάλειες. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κινούνται σε ρυθμούς υπαγορευόμενους από μη ελεγχόμενες εξελίξεις".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ζήστε και άστε τους άλλους Ελληνες να πεθαίνουν - Κτηνώδης αδιαφορία των αρμοδίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η χώρα διαλύεται, η εγκληματικότητα σαρώνει, άνθρωποι δολοφονούνται, οι πολίτης ζει καθημερινά μέσα στον τρόμο και στην ανασφάλεια και οι αρμόδιοι απλώς αδιαφορούν. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς ο υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη και ο αρχηγός της Αστυνομίας παραμένουν στις θέσεις τους, εντείνοντας την εικόνα της απάθειας, της απραξίας και της αποχαύνωσης του κράτους".

ΝΙΚΗ: "Σκάνε βόμβες στον τουρισμό- Το πιο δύσκολο καλοκαίρι για τη "βαριά" μας βιομηχανία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπει ο τουρισμός, καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση των κρατήσεων και των αφίξεων από το εξωτερικό. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της κίνησης και κατά 30%. Πολλοί ξενοδόχοι δεν προτίθενται να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους την περίοδο του Πάσχα. Η "βουτιά" θα προκαλέσει τσουνάμι απολύσεων. Υπολογίζεται ότι θα χαθούν 90.000 θέσεις εργασίας".

FREE SUNDAY: "Μέτρα απελπισίας λόγω διαφθοράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα βεβαιωμένα ανείσπρακτα έσοδα του Δημοσίου ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ. Μέσα σε ένα εξάμηνο επιβλήθηκαν πρόστιμα 560 εκατ. ευρώ για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία και μη επίδοση ΦΠΑ. Προωθούνται μέτρα για "τακτοποίηση" πολεοδομικών-ιδιοκτησιακών παρανομιών και αύξηση του φόρου εισοδήματος".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με άδειες τσέπες - Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή σήμερα..."

ΕΞΠΡΕΣ: "Πτώση τιμών- ενοικίων επαγγελματικών χώρων",

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε επαναδιαπραγμάτευση του μισθώματος των επαγγελματικών ακινήτων, με στόχο τη μείωση έως και 20%, προχωρούν μαζικά οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να "αμυνθούν" απέναντι στην οικονομική κρίση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αυξάνονται οι μοναδικοί συντελεστές καθαρού κέρδους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να επεκτείνει τα όρια ένταξης στην αυτοπεραίωση φαίνεται ότι θα στοιχίσει ακριβά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να συνδυαστεί και με παράλληλη αναπροσαρμογή των μοναδικών συντελεστών καθαρού κέρδους".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή