Γ. Παπανδρέου : Ο κ. Καραμανλής πρόδωσε τον ελληνικό λαό

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009 14:12
UPD:17:18
A- A A+

«Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό αλλά την πρόδωσε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Φιλίππειο Δημοτικό Γυμναστήριο, στη Βέροια.

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια βίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και λεηλασία του κράτους. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα, τα όπλα και οι πυροβολισμοί συχνό φαινόμενο και οι αποδράσεις διεθνές ανέκδοτο, το κράτος καταρρέει και επικρατεί ανομία, παρατήρησε.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας και τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν μπορούμε σήμερα να ζητάμε θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από το μισθωτό των 1.500 ευρώ. Τώρα, σημείωσε, είναι καιρός να συμβάλλουν ισότιμα και οι άλλοι, οι λίγοι, οι πλούσιοι και οι ισχυροί, οι ευνοημένοι της τελευταίας πενταετίας. Για το ΠΑΣΟΚ το κοινωνικό κράτος δεν είναι φιλανθρωπία, τόνισε.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές: «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα, να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει. ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία; Αξιοπρεπή διαβίωση ή φτώχεια; Ασφάλεια ή ανασφάλεια; Δουλειά ή ανεργία; Με τους τραπεζίτες ή με τους πολίτες; Κοινωνική ευαισθησία ή αναλγησία;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή