Αυστρία: Αρχισε η δίκη του Γιόζεφ Φριτζλ

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 11:21
A- A A+

¶ρχισε στο κακουργιοδικείο του Σανκτ-Πέλτεν, κοντά στη Βιέννη, η δίκη του Γιόζεφ Φριτζλ, του 73χρονου που επί 24 χρόνια κρατούσε κλεισμένη στο υπόγειο του σπιτιού του την κόρη του Ελίζαμπεθ, την βίαζε και απέκτησε μαζί της επτά παιδιά.

Με συνοδεία έξι αστυνομικών ο 73χρονος Φριτζλ έφτασε στο δικαστήριο κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από ένα μπλε φάκελο. Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος για τις δίκες που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα για να προστατεύονται τα θύματα.

Τρεις δικαστές και οκτώ ένορκοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχος ή όχι για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της αιχμαλωσίας, του βιασμού, της αιμομιξίας και των απειλών που του έχουν απαγγελθεί. Συνολικά 95 δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν τη δίκη. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 20 Μαρτίου.

Ο συνήγορός του, Ρούντολφ Μάγερ, δήλωσε πως ο πελάτης του θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, απορρίπτοντας την ευθύνη για το θάνατο ενός από τα επτά παιδιά, αμέσως μετά τη γέννησή του το 1996.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή