Η θέση του Κρεμλίνου για τη σύνοδο της G20

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 12:52
UPD:12:53
A- A A+

«Μονοπολικό» και σχεδόν «απαρχαιωμένο» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και κάλεσε τη G20, στη σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου, να προβεί στην αναδιάρθρωσή του.

«Η παρούσα παγκόσμια οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης του υπάρχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω κακοδιαχείρισης, η οποία αγνόησε σημαντικούς κινδύνους», εκτιμά το Κρεμλίνο σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

«Το υπάρχον μονοπολικό σύστημα, το οποίο έχει αρχίσει να γερνά, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύστημα που θα στηρίζεται στη συμμετοχή πολλών βασικών κέντρων», εκτιμά η ρωσική προεδρία.

«Αλλά προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι αυτή η νέα διάρθρωση δεν θα είναι "απρόβλεπτη", είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε το σύστημα ρύθμισης και να αναθεωρήσουμε τον ρόλο των μεγάλων διεθνών θεσμών», αναφέρεται στο κείμενο.

Η Ρωσία σκοπεύει να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της συνόδου μία σειρά οκτώ μέτρων, αποσκοπώντας κυρίως στην προαγωγή μιας πολιτικής για την ανάκαμψη της ζήτησης σε αυτή την περίοδο της κρίσης, στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών και στην αύξηση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών γνώσεων των καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή