Υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 18:01

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε την Τουρκία σταθερά στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ: η διαδικασία ένταξης και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούν αποδίδουν ήδη τους καρπούς τους», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντι Μίλιμπαντ.

A- A A+

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντι Μίλιμπαντ σε άρθρο του στην πολωνική κεντρο-αριστερή εφημερίδα Gazeta Wyborcza. Υποστήριξε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει, επίσης, ανοικτή απέναντι σε χώρες όπως η Ουκρανία και η Ισλανδία, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όπως ανέφερε «η κρίση έδειξε ξεκάθαρα σε ποιo σημείο είμαστε εκτεθειμένοι σε προβλήματα που υπάρχουν πέραν των συνόρων μας. Όποιες και να είναι οι τάσεις, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας την εσωστρέφεια».

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας σημείωσε ότι «οφείλουμε να διατηρήσουμε την Τουρκία σταθερά στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ: η διαδικασία ένταξης και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούν αποδίδουν ήδη τους καρπούς τους».

Τέλος, αναφερόμενος στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας θεωρεί ότι «η πρόταση ένταξης στην ΕΕ είναι κρίσιμη για το ξεπέρασμα των εθνικιστικών, πολιτικών και των εθνοτικών διαιρέσεων, από τα οποία πάσχουν εδώ και τόσον καιρό τα δυτικά Βαλκάνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή