Μαδαγασκάρη: «Αγώνας μέχρι τέλους»

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 05:45
A- A A+

Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Μαρκ Ραβαλομανανά θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος και συζητά τη στρατιωτική στήριξη τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη όσο και από τις αφρικανικές χώρες, δήλωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος του.

«Ο πρόεδρος σχεδιάζει να παραμείνει στη Μαδαγασκάρη. Αυτό το δήλωσε στην προεδρική φρουρά, που του είπε ότι πρέπει να εγκατασταθεί αλλού και εκείνος τους απάντησε: «θα πεθάνω μαζί σας εάν χρειαστεί. Αυτή είναι η στάση του» δήλωσε ο Αντρι Ραλιχαόνα, εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου.

«Οι εξουσίες του προέδρου έχουν προφανώς περιοριστεί. Αυτή είναι η αρχή ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Διαθέτει όμως ακόμα την εξουσία για να ζητήσει εξωτερική βοήθεια και ένα δίκτυο μέσω του οποίου μπορεί να απευθύνεται στο λαό», δήλωσε ο Ραλιχαόνα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά επιλογών για τον Ραβαλομανανά μετά την κατάληψη αργά χθες μιας προεδρικής κατοικίας και της κεντρικής τράπεζας από στρατιώτες που στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντρι Ρατζοελίνα.

«Η τέταρτη επιλογή είναι να ζητήσουμε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, από τη Νοτιοαφρικανική Κοινότητα Ανάπτυξης (SADC) και/ή τα Ηνωμένα Έθνη. Πρόκειται για στρατιωτική και διοικητική στήριξη», πρόσθεσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή