ΣΥΡΙΖΑ: Πλατείες του λεκανοπεδίου διεκδικεί η Εκκλησία

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 12:30
UPD:12:33
A- A A+

Δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για να κατοχυρωθούν ως ιδιοκτησία της σειρά από κεντρικές πλατείες έχει καταθέσει η Εκκλησία, όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικαλούμενος απαντήσεις που έδωσαν τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας για το θέμα της διεκδίκησης της ιδιοκτησίας κεντρικών πλατειών του λεκανοπεδίου από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στις 11/2/09 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στα συναρμόδια υπουργεία με αφορμή πληροφορίες για δηλώσεις από την Εκκλησία της Ελλάδας στο Κτηματολόγιο, με τις οποίες καταγράφονται ως ιδιοκτησία της σειρά κεντρικών πλατειών του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, στην απάντησή του το ΥΠΕΧΩΔΕ επιβεβαίωσε ότι πράγματι έχουν κατατεθεί από την Εκκλησία δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για να κατοχυρωθούν ως ιδιοκτησία της σειρά από κεντρικές πλατείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τις ίδιες πλατείες διεκδικεί και ο Δήμος Αθηναίων. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι θα ζητήσει στοιχεία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας για να ενημερώσει τη Βουλή.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, «το ΥΠΕΧΩΔΕ γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων, προκειμένου να αποφανθεί τελικά για την κυριότητα κοινόχρηστων χώρων όπως οι πλατείες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κατακυρωθεί η κυριότητά τους στην Εκκλησία της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά:

«1. Από πού και ως που είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδας να διεκδικεί, με τη "βούλα" του κράτους, κοινόχρηστους χώρους όπως η πλατείες ή και τυχόν αφορολόγητα έσοδα επ’ αυτών;

2. Ποιες και πόσες τελικά πλατείες σε όλη την Ελλάδα έχουν κατακυρωθεί ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή