ΠΑΣΟΚ: «Σχέδιο στο πόδι» τα μέτρα αστυνόμευσης

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:40
UPD:13:48
A- A A+

«Σχέδιο στο πόδι» χαρακτήρισε τα μέτρα για την έντονη αστυνομική παρουσία και φύλαξη της πρωτεύουσας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, συμπληρώνοντας ότι «το πράγμα έχει πάρει πολύ άγριες διαστάσεις».

«Χρειάζεται πιο μεθοδική, συστηματική δουλειά, να αντληθούν πληροφορίες, να οργανωθεί μία προσπάθεια, ώστε να συλληφθούν αυτοί που δημιουργούν τα γεγονότα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε παράλληλα το φόβο ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον παραδοσιακό αναρχικό χώρο και κάποιους “πατέρες” του αναρχισμού που οργάνωναν επεισόδια στην Αθήνα».

«Και φοβούμαι –πρόσθεσε- ότι θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα, αν δεν αντιμετωπισθούν πολύ γρήγορα αυτές οι πραγματικότητες που ζούμε αυτό τον καιρό».

Σχετικά με το κάλεσμα της βρετανικής Σκότλαντ Γιαρντ για να συμβάλει στην εξάλειψη της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι θαυματοποιοί. Μεταφέρουν μία τεχνογνωσία, μία εμπειρία, κάποιες δικές τους μεθόδους στην καταπολέμηση του εγκλήματος».

«Το πρόβλημα με τις δικές μας υπηρεσίες είναι ότι απαιτείται διαρκώς το άγρυπνο μάτι της πολιτικής ηγεσίας», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για τη μη εφαρμογή του νόμου περί πανεπιστημιακού ασύλου, σημειώνοντας ότι η «αστυνομία βολεύεται –εντός εισαγωγικών- την ώρα που κάνει μία καταδίωξη κάποιου που κάνει μία καταστροφή, να μπαίνει μέσα στη Νομική ή στο Πολυτεχνείο».

«Δεν εφαρμόζει το νόμο η ίδια η δικαιοσύνη, η οποία επίσης βολεύεται επειδή η αστυνομία βολεύεται και επειδή οι πρυτάνεις βολεύονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή