Νέα κοινωνική αλληλεγγύη κατά των κουκουλοφόρων ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 21:09
A- A A+

Την ανάγκη επίδειξης «μίας νέας κοινωνικής αλληλεγγύς» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «ελάχιστες μειοψηφίες» με «φασιστικές λογικές» που πλήττουν το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην 8η Exposec 2009 για θέματα Ασφάλειας.

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως το αίσθημα ασφάλειας πλήττεται έντονα τον τελευταίο καιρό «από την τυφλή βία κάποιων ελάχιστων μειοψηφιών, που θεωρούν ότι μπορούν να κλείνουν δρόμους, να καίνε και να ρημάζουν περιουσίες, να προκαλούν τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας αλλά και στη διεθνή της εικόνα, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς».

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από καμία θλιβερή μειοψηφία

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από καμία θλιβερή μειοψηφία

«Είναι, πιστεύω, απαραίτητο να είμαστε όλοι απολύτως σαφείς και ξεκάθαροι. Είναι απολύτως απαραίτητο να πούμε όλοι απερίφραστα ότι στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως μπορεί να γίνει «μία ουσιαστική συζήτηση για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου των ασύδοτων κουκουλοφόρων και πρότεινε να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες ασφάλειας, ώστε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αυτοί που προκαλούν τις καταστροφές. Ζήτησε ακόμη να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία για να προστατευθεί η ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή