Δριμεία επίθεση Αλ. Τσίπρα σε Ν. Κακλαμάνη - Κων. Μίχαλο

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 21:35
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση της παράταξής του.

Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε ότι «διαπρέπει σε μία στρατηγική του φόβου, του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων, με τον ιδιότυπο ακροδεξιό λαϊκισμό που έχει επιλέξει ως ύφος».

«Το τρίπτυχο του κ. Κακλαμάνη για την Αθήνα είναι επιχειρηματικά συμφέροντα, αστυνόμευση και λάσπη. Τα είδαμε και τα τρία στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Τα είδαμε στον Ελαιώνα, όπου οδηγήθηκε σε δεινή ήττα. Τα είδαμε και θα τα δούμε και αλλού» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Από τα βέλη του όμως δεν ξέφυγαν ούτε οι άλλες παρατάξεις της στο Δήμο. Όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συναινεί στις κεντρικές επιλογές του Νικήτα Κακλαμάνη, χωρίς να παραβλέπει κανείς τις εσωτερικές του διαφοροποιήσεις. Για την συμπαράταξη του ΚΚΕ σημείωσε ότι καταφέρνει να μην ενοχλεί και πολύ τον κ. Κακλαμάνη.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, κατηγορώντας τον για τα όσα ανέφερε χθες κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου: «Δεν μπορεί να το παίζει τιμητής της δημοκρατίας και της ευταξίας ο άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια της χούντας την εποχή που η Αριστερά και ο Αλέκος Αλαβάνος έδιναν αγώνες ενάντια στη δικτατορία. Ο κ. Μίχαλος ζητά την κατάργηση των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας σαν αίτημα του εμπορικού κόσμου και την ίδια ώρα δεν λέει τίποτα για το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται στο Βοτανικό. Αλλά όση λάσπη κι αν ρίξει, όσο κι αν μας στοχοποιήσει, δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα του χαλάσουμε τα σχέδια. Εμείς αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που στέλνουμε από τη σημερινή εκδήλωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή