Αισιοδοξία Χριστόφια - Ταλάτ για υπέρβαση των δυσκολιών

Κυπριακό
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 21:53
A- A A+

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έδωσαν απόψε «το παρών» και μίλησαν σε κοινή εκδήλωση, που οργάνωσαν στη Λευκωσία το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η οικονομική και εμπορική συνεργασία για το κοινό μέλλον. Η εκδήλωση έγινε στο γερμανικό Iνστιτούτο Γκαίτε στη «νεκρή ζώνη»

Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στο κυπριακό θα ξεπερασθούν και ότι οι προσπάθειες για λύση θα καρποφορήσουν.

Ο κ. Χριστοφίας, μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι η κυπριακή κυβέρνηση υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας για να καταστεί πλήρες μέλος της ΕΕ, τόνισε όμως πως «η ένταξη δεν μπορεί να είναι "α λα κάρτ". Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις προς την ΕΕ. Έχει και διμερείς υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία που θα πρέπει, επίσης, να εκπληρώσει» πρόσθεσε.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι με τον πρόεδρο Χριστόφια είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τα όποια διλήμματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή