Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 05:09
UPD:05:27
A- A A+

Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στις Σποράδες 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα καταιγίδα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή