Κολομβία: Σουηδό υπήκοο απελευθέρωσαν οι αντάρτες των FARC

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 06:06
A- A A+

Τον Σουηδό υπήκοο Ερικ Ρόλαντ Λάρσον απελευθέρωσαν οι αντάρτες, τον οποίο είχαν απαγάγει το 2007 μαχητές της οργάνωσης Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών της Κολομβίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γνωρίζουμε ότι απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως ο Σουηδός αφέθηκε ελεύθερος κοντά στη Μοντερία, 790 χλμ. βορειοανατολικά της Μπογοτά.

Ο 69χρονος μηχανικός είχε απαχθεί από άνδρες των FARC τον Μάιο του 2007 μαζί με το συνέταιρό του, που απέδρασε τέσσερις ημέρες αργότερα κι αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Το Φεβρουάριο, ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Κολομβία απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή του, τονίζοντας ότι ήταν ο μόνος πολίτης της χώρας του που κρατείτο ως όμηρος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Κολομβίας, οι αντάρτες των FARC αξίωναν την καταβολή λύτρων ύψους 5 εκατ. δολαρίων για την απελευθέρωσή του.

Η υγεία του Λάρσον είναι «εύθραυστη». Ο πρώην όμηρος εξετάζεται από ομάδα γιατρών στην Μοντερία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι FARC πιστεύεται ότι κρατούν κάπου 700 ομήρους - ωστόσο οι απαγωγές συνέβαλαν να μειωθεί η υποστήριξη της οποίας τύγχαναν μεταξύ τμημάτων του πληθυσμού στην Κολομβία, σύμφωνα με αναλυτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή