Με διαμαρτυρίες η υποδοχή Τζ. Μπους στον Καναδά

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 08:11
UPD:08:12
A- A A+

Την καριέρα του ως... ομιλητής ξεκίνησε χθές απο το Κάλγκαρυ του Καναδά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο οποίος έγινε δεκτός με διαμαρτυρίες απο ένα πλήθος 300 διαδηλωτών.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν απο την αστυνομία στο κέντρο συνεδρίων του Κάλγκαρυ όπου ο Μπους άρχισε την ομιλία του με αστεία και χιούμορ.

«Ενας εγκληματίας πολέμου βρίσκεται πάνω. Εχει διαπράξει εγκλήματα» ούρλιαξε ένας άντρας συνεχίζοντας: «Θα προσπαθήσω να μπώ μέσα για να συλλάβω έναν πολίτη» φώναζε «Συλλάβετε τον Τζορτζ Μπους, συλλάβετε τον Τζορτζ Μπους» συνέχισε δυνατά.

Μερικοί απο τους διαδηλωτές ισχυρίστηκαν πως ο Τζορτζ Μπους έπρεπε να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου τόσο στο Γκουαντάναμο όσο και στις φυλακές του Ιράκ.

Ο Μπους απο την πλευρά του, στην ομιλία του υπερασπίσθηκε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ για λόγους ασφαλείας ενώ διάνθισε το λόγο του με χιούμορ προκαλώντας το ενδιαφέρον των ακροατών.

Η είσοδος στα μέσα ενημέρωσης είχε απαγορευθεί. Οι διαμαρτυρόμενοι έξω πετούσαν παπούτσια, μιμούμενοι τον Ιρακονό δημοσιογράφο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή