Αντίθετος ο Ολι Ρεν στο «πάγωμα» διεύρυνσης της Ε.Ε.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 09:45
UPD:11:21
A- A A+

Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν πρέπει να «φρενάρει» τη διαδικασία διεύρυνσής της, όπως πρότεινε το κυβερνών κόμμα στη Γερμανία CDU, διατύπωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν.

«Η πολιτική συγκυρία είναι δύσκολη: η οικονομική κρίση, η ύφεση, οι επικείμενες ευρωεκλογές και η επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Ωστόσο, η Ε.Ε. μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν μπορούμε να διακόψουμε το πολύτιμο έργο μας στη σταθερότητα και την κοινωνική ανάπτυξη στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο κ. Ρεν, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ ότι, μετά την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. θα πρέπει να «παγώσει» για λίγο η διαδικασία διεύρυνσής της.

«Αυτή (σ.σ. η διεύρυνση) αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και δεν πρέπει να τη διακυβεύουμε», τόνισε ο κ. Ρεν.

Τη Δευτέρα, το CDU υιοθέτησε πλατφόρμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, στην οποία- μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι πριν από το επόμενο «κύμα» διεύρυνσης, η Ε.Ε. θα πρέπει πρώτα να ανακάμψει και να ενισχύσει την ταυτότητα και τους θεσμούς της, αν και διευκρινίζεται ότι εξαίρεση αυτού θα πρέπει να αποτελέσει η Κροατία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή