Κύπελλο UEFA: Για την πρόκριση στους «8»

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 11:56
UPD:12:01

Aπόψε, ο Αγιαξ υποδέχεται τη Μαρσέιγ με στόχο την νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ (2-1 υπέρ των Γάλλων το πρώτο ματς), προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση.

A- A A+

Με δύο αγώνες σήμερα και άλλες έξι αναμετρήσεις αύριο, ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Κυπέλλου UEFA. Aπόψε, ο Αγιαξ υποδέχεται τη Μαρσέιγ με στόχο την νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ (2-1 υπέρ των Γάλλων το πρώτο ματς), προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση. Η Σεντ Ετιέν καλείται να ξεπεράσει το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης, ώστε να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της στη διοργάνωση.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει αύριο και η Σαχτάρ Ντόνετσκ στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ουκρανία. Με ανάλογο στόχο, η Ντιναμό Κιέβου θα πάει στο Χάρκοβο, όπου την περιμένει η Μέταλιστ στο ουκρανικό «εμφύλιο».

Παράλληλα, η Γαλατασαράι υποδέχεται το Αμβούργο και έχει ελαφρύ προβάδισμα, αφού της αρκεί ισοπαλία χωρίς τέρματα ή νίκη με οποιοδήποτε σκορ, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί χρειάζονται οπωσδήποτε γκολ, οπότε αναμένεται να παίξουν επιθετικά από την αρχή.

Η εκπρόσωπος της Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, ταξίδεψε στην Δανία με το ασφαλές πλεονέκτημα το 2-0 από τον πρώτο αγώνα, ενώ από την πλευρά της, η Ααλμποργκ πρέπει να σκοράρει νωρίς για να ελπίζει.

Τέλος, στην Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ υποδέχεται την Ουντινέζε, η οποία έχει το αβαντάζ για την πρόκριση μετά τη νίκη της με 2-0 στην Ιταλία, ενώ στην Πορτογαλία Μπράγκα και Παρί Σεν Ζερμέν, θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση μετά τη «λευκή» ισοπαλία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τετάρτη 18 Μαρτίου

Αγιαξ (Ολλανδία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) (1-2)

Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) (0-1)

Πέμπτη 19 Μαρτίου

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) (0-1)

Μέταλιστ Χαρκίβ (Ουκρανία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) (0-1)

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Αμβούργο (Γερμανία) (1-1)

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) (0-0)

Ααλμποργκ (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) (0-2)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ουντινέζε (Ιταλία) (0-2)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις