Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα μέτρα

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 16:15
UPD:17:12
A- A A+

Ανέβηκαν ο τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση των μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της βίας από ομάδες κουκουλοφόρων.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραίες επιλογές, λέγοντας ότι «καλλιεργεί την ύπουλη και ύποπτη αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αυστηρό το ποινικό μας δίκαιο», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να σωφρονιστούν, να σκεφτούν με σύνεση και υπευθυνότητα λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, στους εμπόρους του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, λέγοντας την αλήθεια σε όλους τους Έλληνες πολίτες». «Κατανοήστε την αλήθεια, ομολογήστε την αδυναμία σας, πάρτε τις πρωτοβουλίες, που πρέπει να πάρετε», είπε.

Εντονη ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη που μίλησε για απόπειρα τρομοκράτησης της κοινής γνώμης. «Επιβεβαιώθηκε ο προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων», παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ενω για τρομοφοβεία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι πίσω από τα μέτρα κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Ήρθε ώρα ως κοινωνία «να αποφασίσουμε τι είδους αστυνομία θέλουμε», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και πρόσθεσε: «Θέλουμε αστυνομία που να εφαρμόζει το νόμο μέσα στα πλαίσιά του ή θέλουμε μια αστυνομία που να παρακολουθεί με τα χέρια στις τσέπες;».

«Όταν προτείναμε αυτά τα μέτρα ήταν ακραία, τώρα είναι μεσαία», παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ¶δωνις Γεωργιάδης.

Με την ξεπεσμένη αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου, που έπαιρνε κρέας από το χασάπη, προκειμένου να ζήσει, αλλά ντρεπόταν και να τον δείξει, παρομοίασε τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

«Έτσι είναι ξεπεσμένη η ΝΔ. Παίρνει τις ιδέες μας, αλλά δεν θέλει να ξέρει ότι είναι από εμάς. Εμείς όμως είμαστε το κρεοπωλείο, που σας τροφοδοτούμε κρέας για να είσαστε ζωντανοί», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος, τον περασμένο Δεκέμβριο, περιέλαβε στις προτάσεις του το ιδιώνυμο της κουκούλας, κατηγορήθηκε από την αίθουσα ως ακραίος».

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για προσπάθεια διαστροφής των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για όσους φορούν «κουκούλα». «Δεν υπάρχει αυτοτελές ποινικό αδίκημα, αλλά επιβαρυντικό στοιχείο του αδικήματος», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρίνισε: «Όποιος κυκλοφορεί με κουκούλα είναι δικαίωμά του, αλλά από τη στιγμή που κάνει αξιόποινη πράξη συνεκτιμάται ως επιβαρυντικό στοιχείο, ότι κρύβει τα χαρακτηριστικά του [..] Δεν θα διώκεται όποιος φορά κουκούλα στην Αθήνα. Και έχουμε και ιδιαίτερα βροχερές ημέρες και πρέπει ο κόσμος να λάβει τα μέτρα του..».

Αντώναρος: Το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει την πολιτικής της άρνησης

«Θα έκανε καλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκατέλειπε την πολιτική της ακινησίας και της άρνησης. Μια πολιτική, μια τακτική, η οποία φαίνεται πια να διαπερνάει οριστικά όλες τις εκφράσεις της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή