Γ. Αλογοσκούφης: Εγκληματικότητα και κρίση απειλούν εξίσου τη χώρα

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 22:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η έξαρση βίας και εγκληματικότητας που παρατηρείται στην Ελλάδα είναι το ίδιο σημαντική με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει ο σύλλογος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «Παγκόσμια οικονομική κρίση και οι διεθνείς αλλαγές από την εκλογή Ομπάμα», είπε ότι η κρίση έστρεψε όλες τις προσπάθειες των κυβερνήσεων του κόσμου στην οικονομία, αλλά, όπως υπογράμμισε, τους τελευταίους μήνες βιώνουμε στην ελληνική κοινωνωνία μια έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας. «Και αυτή πιστεύω ότι απειλεί την ποιότητα ζωής, τις ελευθερίες και τη Δημοκρατία το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, σε σχέση με την οικονομική κρίση», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι παράγοντες της κοινωνίας έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα.

Γ. Αλογοσκούφης: Να δώσουμε αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις στα φαινόμενα βίας

Γ. Αλογοσκούφης: Να δώσουμε αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις στα φαινόμενα βίας

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι μέρος του πακέτου των 28 δισ. ευρώ πρέπει να διαχυθεί και σε γειτονικές χώρες για την ενίσχυση των ελληνικών επενδύσεων. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει όλες αυτές τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αποκτήσει ηγετικό ρόλο, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τώρα αυτή την προσπάθεια, ότι πρέπει να συνεχίσουν παρά την οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή