Βιβλίο γράφει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπους

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 05:50
A- A A+

Βιβλίο με θέμα ορισμένες από τις αποφάσεις που έλαβε κατά την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, το οποίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Crown Publishing Group, το 2010, θα γράψει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Ο δικηγόρος Ρόμπερτ Μπάρνετ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο προσωρινός τίτλος του βιβλίου είναι "Decision Points". Απέφυγε δε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ του εκδότη και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο εκδοτικός οίκος Crown Publishing Group ανήκει στον όμιλο Random House, που αποτελεί τμήμα του γερμανικού κολοσού των ΜΜΕ, Bertelsmann AG.

Σύμφωνα με τον Μπάρνετ, το βιβλίο θα επικεντρώνεται σε αποφάσεις που έλαβε ο Τζορτζ Μπους σε διάφορα θέματα - από τις σχέσεις του με μέλη της οικογένειά τους, μέχρι την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού όταν ξέσπασε ο τυφώνας «Κατρίνα».

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που έχει αναλάβει τη σύναψη συμβολαίων για εκδόσεις και δημοσιεύσεις έργων του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, του Μπαράκ Ομπάμα και του πρώην συμβούλου του Μπους, Καρλ Ρόουβ, επέτυχε επίσης την υπογραφή συμβολαίου για τη συγγραφή βιβλίου που θα υπογράφει η πρώην πρώτη κυρία, Λόρα Μπους. Τα απομνημονεύματα της Λόρα Μπους θα εκδοθούν επίσης το 2010 από τον οίκο Scribner, που τυπώνει έργα της εκδοτικής εταιρίας Simon & Schuster, η οποία ανήκει στον όμιλο CBS Corp.

Ο εκδότης δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας με τη Λόρα Μπους, αλλά ειδικοί σε θέματα του εκδοτικού χώρου εκτιμούν ότι η πρώην πρώτη κυρία έχει εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο που θα της αποφέρει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή