B. Κορέα: Συνελήφθη γυναίκα δημοσιογράφος

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 06:28
A- A A+

Μία δημοσιογράφο, που εργάζεται για τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, συνέλαβε ο στρατός της Βόρειας Κορέας, αναφέρει σήμερα Πέμπτη η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Munhwa Ilbo.

Επικαλούμενη διπλωματική πηγή στη Σεούλ, η εφημερίδα γράφει πως η δημοσιογράφος, το επώνυμο της οποίας αναφέρει πως είναι Μινγκ, συνελήφθη την Τρίτη κοντά στον ποταμό Γιάλου, ο οποίος αποτελεί το σύνορο με την Κίνα.

Σύμφωνα με την Μούνχουα, οι αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας διαπραγματεύονται την απελευθέρωσή της. Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας ερωτηθείς σχετικά παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Στέητ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν είναι ακόμη γνωστό επακριβώς που εργαζόταν αυτή η δημοσιογράφος, σε ποιες δραστηριότητες ήταν αναμεμιγμένη και πώς ακριβώς συνελήφθη», φέρεται να δήλωσε η νοτιοκορεάτικη διπλωματική πηγή στην απογευματινή εφημερίδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα τις πληροφορίες αυτές.

Το συμβάν - εάν επιβεβαιωθεί - σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, καθώς η Ουάσινγκτον απειλεί με νέες μονομερείς και διεθνείς κυρώσεις εάν η Πιονγκγιάνγκ προχωρήσει, τον Απρίλιο, στην εκτόξευση τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου, που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως θα αποτελεί συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και, κατά συνέπεια, θα παραβιάσει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη πως η Πιονγκγιάνγκ την ενημέρωσε πως δεν θέλει πλέον την αμερικανική επισιτιστική βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή