Μέρκελ: «Όχι» στην υπερπροσφορά ανέφικτων υποσχέσεων στο G20

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 11:57
UPD:12:14
A- A A+

Η Γερμανία δεν θα υποκύψει στις πιέσεις που προέρχονται εντός και εκτός ΕΕ για να δαπανήσει περισσότερα, ξεκαθάρισε σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο η καγκελάριος ¶νγκελα Μέρκελ και τόνισε πως στη Σύνοδο του G20 στο Λονδίνο «χρειαζόμαστε θετικά ψυχολογικά σήματα και όχι μια υπερπροσφορά ανέφικτων υποσχέσεων».

«Η συνεργασία και όχι ο προστατευτισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης», πρόσθεσε και τάχθηκε κατά της υιοθέτησης νέων οικονομικών πακέτων πριν ακόμα διαπιστωθούν τα αποτελέσματα από τα ήδη υπάρχοντα, κάτι που ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες πιέζουν το Βερολίνο να πράξει.

Υπογράμμισε ότι η Γερμανία έχει ξοδέψει περισσότερα από πολλές άλλες χώρες για να ενισχύσει την οικονομία της και κατέστησε σαφές ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα των ενεργειών της αυτών πριν εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης.

«Είμαστε στην κορυφή, ξοδεύουμε πολύ περισσότερα από άλλους και πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό γιατί ως εξαγωγός χώρα, μάς ενδιαφέρει η παγκόσμια οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά μια κοινή προσπάθεια της ΕΕ για ανάκαμψη της οικονομίας, η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι θα υποστηρίξει τέτοια μέτρα μόνον εάν αυτά ληφθούν το 2009 και όχι το 2013 ή το 2014 όταν η κρίση θα έχει ξεπεραστεί από καιρό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή