Χρ. Μαρκογιαννάκης: Δεν είμαστε δογματικοί, δεν έχουμε το αλάθητο

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 12:19
UPD:12:49

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή της Δημοκρατίας.

A- A A+

Η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη, Χρ. Μαρκογιαννάκης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Αν. Ράγιου-Μετζελοπούλου σχετικά με τα βίαια επεισόδια από μετανάστες στην πόλη των Πατρών.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή της Δημοκρατίας. «Όλα τα μέτρα που παίρνονται, είτε είναι μέτρα ταχείας επέμβασης [...] είτε είναι μπλόκα είτε είναι προμήθεια σκύλων ή αυτοκίνητων που θα ρίχνουν νερό, και ό,τι άλλο έχουμε κατά νου και θα ανακοινωθούν προσεχώς, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες, ότι σε καμία περίπτωση στις προθέσεις μας δεν είναι η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή η μείωση με οποιοδήποτε τρόπο της Δημοκρατίας. Η αγωνία μας και προσπάθεια μας να υπάρξει ένα κλίμα ασφάλειας πάνω από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μας οδηγεί να παίρνουμε μέτρα, που δεν τα παίρνουμε με επιπόλαιο τρόπο αλλά μετά από συσκέψεις και μελέτες, που εκτιμούμε ότι σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να χτίσουμε συνθήκες που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης και συνέχισε: "Δεν είμαστε δογματικοί, δεν έχουμε το αλάθητο. Ακόμα και προτάσεις από άλλους, στα πλαίσια διαλόγου, είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα".

Για το θέμα με τους μετανάστες στην Πάτρα είπε ότι δεν είναι καθαρά αστυνομικό, ζητώντας από όλους τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν στην επίλυσή του. Ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να επισκεφθεί την αστυνομική διεύθυνση της Πάτρας, πριν το Πάσχα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα. Η κ. Ράγιου είπε ότι η πόλη είναι σε αναταραχή από το πρόβλημα, και εκτίμησε ότι όταν δεν είναι εφικτή η συνεργασία των φορέων "κάποιος πρέπει να την επιβάλλει".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή