Μονογραφή Συμφωνίας Ελλάδος - Αλβανίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 15:15
A- A A+

Μονογραφήθηκε η Συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών, που δικαιούνται βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, οι Αντιπροσωπείες Ελλάδος και Αλβανίας ολοκλήρωσαν σήμερα στα Τίρανα τις διαπραγματεύσεις του κειμένου της Συμφωνίας, το οποίο μονογραφήθηκε από τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

Όπως διευκρινίζεται, η συμφωνία βασίζεται πλήρως στις διατάξεις της Συμβάσεως των ΗΕ για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982), την οποία και οι δύο χώρες έχουν επικυρώσει. Η Συμφωνία -σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γ. Κουμουτσάκος- αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Ελλάδος-Αλβανίας και εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της χώρας μας να συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις γειτονικές της χώρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, η υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή