ΣΥΡΙΖΑ: Το αξιόποινο του καλυμμένου προσώπου θα ισχύει και για αστυνομικούς;

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 17:20
UPD:17:23
A- A A+

«Η ποινικοποίηση της κουκούλας θα αφορά και τα όργανα της Τάξης;» διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Δένδια, για την αυστηροποίηση των ποινών σε βάρος όσων διαπράττουν αδικήματα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους ή φορώντας κουκούλα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι συμμετείχαν και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας φορώντας κουκούλες ή αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών δίπλα στα ΜΑΤ χρονολογείται από τις παραμονές του 2004».

«Η κουκούλα - εξασφαλίζει την απόλυτη προστασία του οργάνου απέναντι στο νόμο: ακόμη κι αν οι πράξεις του φωτογραφηθούν ή κινηματογραφηθούν, μόνο η υπηρεσία του μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι», σημειώνει ο κ. Ψαριανός και ερωτά τον υπουργό:

· Τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει ότι: «ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να ντρέπεται για τα χαρακτηριστικά του», για ποιο λόγο να αποκρύπτει το πρόσωπό του κάποιος που, μάλιστα, ρόλο του έχει την προστασία των πολιτών;

· Το αξιόποινο του καλυμμένου προσώπου θα ισχύει για αστυνομικούς με καλυμμένα πρόσωπα;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή