Πυρά στη Βουλή κατά της ΝΔ για τα μέτρα

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 18:01
A- A A+

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για αύξηση της απασχόλησης και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια μιας κυβέρνησης που είναι κατώτερη των περιστάσεων και δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε πολιτικό θάρρος να πάρει αποφάσεις» ενώ ο κ.Καρατζαφέρης τα χαρακτήρισε «μέτρα δολοφονικά για την οικονομία της χώρας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου τόνισε ότι όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι στοχευμένες ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι κύριο μέλημα και προτεραιότητα της είναι η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την αποσπασματική. Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ανέφερε πως αποκλείεται η περαιτέρω αύξηση του, συμπλήρωσε όμως πως δεν είναι δυνατό να αμείβεται το ίδιο η εργασία με την ανεργία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την για φορολογικές παλινδρομήσεις: «Τα χθεσινά μέτρα δείχνουν ότι τόσους μήνες και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν μάθει τίποτα από όσα έχει υποστεί και η οικονομία και η κοινωνία. Δεν έχουν διαπαιδαγωγηθεί ούτε από την κρίση ούτε από την καταγραφή των δημοσκοπήσεων. Για πρόσκαιρες επικοινωνιακές ανάγκες, ενόψει μιας συνεδρίασης στις Βρυξέλλες,ανακοινώνει αυτά τα μέτρα και προσπαθεί να πείσει ότι επιβαρύνουν τους έχοντες, κάτι που είναι απολύτως ψευδές» σημείωσε.

Σε παρέμβαση του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υπογράμμισε:

«Δεν μας φοβίζει το βάθος και το εύρος της κρίσης, όσο μας φοβίζει το βάθος και το εύρος της ακρισίας σας που απεδείχθη με τα μέτρα που φέρατε χθες και κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Είναι δολοφονικά τα μέτρα της κυβέρνησης και θα μας βυθίσουν πιο πολύ στη κρίση. Με τα μέτρα που πήρατε στεγνώνει η μηχανή. Όταν δεν έχει τη δυνατότητα ο συνταξιούχος και ο χαμηλόμισθος να πάρει ένα πουκάμισο είναι λάθος μέτρα και βουλιάζετε τη χώρα».

Ακόμα, ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε το σχέδιο νόμου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τους άνεργους,σημειώνοντας ότι «δεν είναι για πέταμα,υπάρχουν προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη κατάσταση».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο «για ίδιες πολιτικές του "διαίρει και βασίλευε" και για μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία που δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εν μέσω μιας θυελώδους κρίσης αποφασίζει το πάγωμα των μισθών και δίνει το μήνυμα διάλυσης και σαρώματος τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή