«Ομήρειο Βραβείο» στην ελλαδική Εκκλησία από τη Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 21:32
A- A A+

Το διοικητικό συμβούλιο της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά αποφάσισε να απονείμει το «Ομήρειο Βραβείο» στην Εκκλησία της Ελλάδας. Το βραβείο αναμένεται να παραλάβει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη από τις 13 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος θα είναι ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, αλλά όχι σε επίσημο επίπεδο, όταν παρέστη στην κηδεία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Β. και Ν. Αμερικής Ιακώβου. Επίσκεψη είχε κάνει και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας, Γιώργο Αλμυρούδη και τον πρόεδρο της επιτροπής απονομής του βραβείου Αλέκο Ντούλη, το πρόγραμμα του κ. Ιερώνυμου, διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, και όπως δήλωσαν οι διοργανωτές της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, «είναι η πρώτη φορά που η Ομογένεια αναγνωρίζει επίσημα την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς επίσης και στην ίδρυση, διοργάνωση και ενίσχυση της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής».

Στην τελετή απονομής του «Ομήρειου Βραβείου» προσκλήθηκε να παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο στις ΗΠΑ για να μιλήσει σε Οικολογικό Συνέδριο.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή