Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 05:01
UPD:05:25
A- A A+

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτικοί Πελοπόννησο και τη Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έντονες χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησος. Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και γρήγορα στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία με ισχυρές κατά τόπους βροχές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα. Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετωρολογική ΥΠηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή