Αφγανιστάν: «Επτά χρόνια άργησαν οι προσπάθειες για σταθεροποίηση»

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 06:41
A- A A+

Επτά χρόνια άργησαν οι προσπάθειες για σταθεροποίηση του Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάϊ ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη επιπλέον 17.000 Αμερικανών στρατιωτών.

Οι βίαιες επιθέσεις στο Αφγανιστάν είναι περισσότερες παρά ποτέ αφότου ανετράπη το καθεστώς των Ταλιμπάν, το 2001. Σε πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εκτιμάται μάλιστα ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί φέτος.

Σε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ, ο Χαμίντ Καρζάι ανέφερε ότι ζητούσε την αποστολή περισσοτέρων δυνάμεων του ΝΑΤΟ ήδη από το 2002. «Συνεχίσαμε να ζητούμε. Δεν έγινε τίποτα. Εύχομαι αυτοί οι στρατιώτες να είχαν φθάσει εγκαίρως. Έχουν αργήσει επτά χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαμίντ Καρζάϊ.

Πρόσθεσε πάντως ότι «ακόμα και τώρα, η άφιξή τους με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του αφγανικού λαού, την προστασία των συνόρων, την αποτροπή της εισόδου τρομοκρατών στο Αφγανιστάν, είναι καλοδεχούμενη».

Ο Καρζάϊ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα του Αφγανιστάν και την ελπίδα ότι η νέα στρατηγική θα προβλέπει και μέτρα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή